Timanfaya

Het vulkaangebied van Timanfaya wordt opgesplitst in twee delen. Het eigenlijke Parque Nacional de Timanfaya (het donkergroene gedeelte op het kaartje hieronder - maar dan wel tot aan de gele LZ-67 aan de rechterzijde) kan enkel bezocht worden met een georganiseerde busrit of uitzonderlijk via de Tremesana-wandeling. Enkel het kustpad, dat loopt van El Golfo tot Playa de la Madera, is toegankeljk voor het publiek, op voorwaarde dat je op het pad blijft.

Geen nood. In het Parque Natural de los Volcanes (het lichtgroene gedeelte op het kaartje hieronder + het gebied tussen de LZ-67 en de LZ-30) kan je vrij rondlopen. Het gebied is uiteraard beschermd, dus enkel te betreden met het nodige respect voor de natuur.

 


Wandelingen in het Parque National de los Vulcanos

In de omgeving van La Geria kan je een korte wandeling maken die je tot in één van de oudere kraters brengt. Het vertrekpunt ligt op de LZ-56, de 'Ruta Nacional de las Volcanos' tussen La Geria en Mancha Blanca. Aan het bord 'Municipio de Tias' (na 1 kilometer als je van La Geria komt), laat je de wagen achter en je volgt het pad naar de dichtsbijgelegen vulkaan (aan de linkerzijde van de weg, komende van La Geria). Bij de vulkaan aangekomen, wandel je naar rechts en na 200 meter kan je doorlopen tot in de krater van de vulkaan El Cuelvo.  Je kan verder rond de vulkaan lopen. Deze wandeling is slechts 1.5 kilometer lang en zo goed als volledig vlak.

El Cuelvo

Een tweede wandeling kan je maken in de buurt van Mancha Blanca. Je laat hiervoor best de wagen achter in het dorpje en je wandelt op de LZ-67 in de richting van Timanfaya. Na een honderdtal meter, waar de weg een lichte bocht naar links maakt, zijn er twee zijwegen. Eén grotere, keert terug naar het dorpje, de tweede, onverharde weg, loopt rechtdoor naar de Caldera de Montana Blanca, één van de oudere kraters.