Risco de Famara

Het dorpje Famara ligt in het noorden van Lanzarote, langs de westkust. Het dorpje zelf ligt er in februari tamelijk verlaten bij. Om op de promenade langs de zee te komen, moeten we langs enkele 'slordige', zelfs 'vuile' straatjes. In de kleine baai, aan het strand, liggen enkele kleine restaurantjes met zicht op de Risco de Famara. De menukaart blijkt er eigenlijk overbodig. De ober beveelt VIS aan en we kunnen maar één tip geven : bestellen.

Famara   Famara

Famara is vooral gekend bij de surfers, die gebruik maken van de (soms hoge) golven aan het lange zandstrand van Famara. Er ligt een vakantiedorp even ten noorden van Famara en blijkbaar is het een populaire verblijfplaats voor de Nederlanders, want we horen onze moedertaal eigenlijk voor het eerst tijdens ons verblijf. Surfmateriaal is te huur ter plaatse.

Vanuit het dorp heb je een schitterend zicht op de Risco de Famara, een klif van zo'n 15 kilometer, die steil oprijst uit de zee tot een hoogte van 550 meter. Op de klif ligt ook het hoogste punt van het eiland, de Penas Chache (672 meter).

Wandelen langs Risco de Famara

Het gebied boven Famara behoort, samen met de 5 eilanden ten noorden van Lanzarote, tot het Natuurpark van de Chinijo Archipel. Je wordt er dan ook verondersteld om de wegen te volgen. Vanuit Famara lopen twee wandelwegen langs de Risco de Famara.

Famara   Famara