Mirador del Rio

Mirador del Rio - ManriqueDe Mirador del Rio is één van de zeven "wereldwonderen" van César Manrique. In het noorden van het eiland, bovenop de Risco de Famara (479 meter hoog) en tegenover het eiland La Graciosa, bouwde hij er een woning in de rotswand. Bij het naderen van de Mirador, merk je eigenlijk niks bijzonders, tenzij beeld 'vogel en vis' die symbool staan voor de ecologische waarden van het eiland. Nodeloos te zeggen dat dit natuurlijk een creatie van Manrique himself is.De Mirador del Rio is één van de zeven "wereldwonderen" van César Manrique. In het noorden van het eiland, bovenop de Risco de Famara (479 meter hoog) en tegenover het eiland La Graciosa, bouwde hij er een woning in de rotswand. Bij het naderen van de Mirador, merk je eigenlijk niks bijzonders, tenzij beeld 'vogel en vis' die symbool staan voor de ecologische waarden van het eiland. Nodeloos te zeggen dat dit natuurlijk een creatie van Manrique himself is.

De ingang (en ook de rest van het gebouw) is uitgewerkt met afgeronde vormen. De woning is eigenlijk ontworpen als restaurant, maar is momenteel ingericht als bar (drankjes en broodjes te verkrijgen). De ruimte wordt gedomineerd door twee enorme sculpturen aan het plafond, alweer creaties van Manrique. Aan de rechterkant ligt een stijlrijk salon. Het hoogtepunt ligt echter voor je : een schitterend zicht op het eiland La Graciosa.

Je kan verder genieten van het uitzicht op het terras, vanwaar je ook een zicht krijgt op de rest van het eiland : de Risco di Famara en aan de horizon de vulkanen van de Timanfaya.

TIP : regelmatig worden er busladingen toeristen gedumpt aan de Mirador. Geniet je liever in alle rust, trek je dan terug op de bovenverdieping (boven het souvenirwinkeltje op de eerste verdieping). Als je even veel geluk hebt als wij is het stenen bankje met uitzicht op La Graciosa vrij. Installeer je rustig en met een broodje (verkrijgbaar aan de bar beneden) kan je rustig verder genieten.

La Graciosa - panorama vanaf Mirador del Rio  

Mirador del Rio - binnenzicht   Mirador del Rio